Szerencsehozó lóhere karkötő nagy

2 500 Ft

Hit, remény, szeretet, szerencse

Availability: 1 készleten

Cikkszám: EM0271 Kategória: Címkék: , , , , , ,

Szerencsehozó lóhere karkötő nagy

 

négylevelű lóhere a pillangósvirágúak családjába tartozó fehér here (Trifolium repens) viszonylag ritka négylevelű változata. Hagyományosan a szerencse szimbólumának tekintik az európai kultúrkörben (így a Kárpát-medencében is).

Körülbelül minden 10 000 háromlevelű fehér herére jut egy négylevelű növény. A levelek száma még ritkábban négynél több is lehet. A Guinness Rekordok Könyve szerint a legtöbb levél, amit egy fehér herén találtak 21 db volt.

A hagyomány szerint minden levél szimbolizál valamit: egy a hitet, egy a reményt, egy a szeretetet, és egy a szerencsét

Kialakulásának okai pontosan nem ismertek, bizonyos tudósok a környezeti hatásnak, míg mások genetikai hibának tartják. Mindenesetre a négylevelű lóhere ritka előfordulása miatt egy recesszív gén okozta mutációt sejtenek elsősorban a kiváltó ok(ok) között, de az sem kizárt, hogy valamely, nem ismert oknál fogva, a normál esetben a növényben egymással nem érintkező gének keveredhettek, vagy egy növekedési hiba. Az sem kizárt, hogy az összes lehetséges verzió igaz.

 

 

A minta mérete: 20 mm átmérőjű

 

Ne feledjétek!

A webáruházban található összes terméket igény szerint elkészítjük saját fényképpel, egyedi elképzelés alapján bármilyen mintával, felirattal!
Ebben az esetben válaszd a ” Fényképes ajándék ” menüpontot és rendeld meg a neked megfelelő ékszer sablont.
A vásárlást követően, az info@ekszermano.hu e-mail címre várjuk a választott képet, rövid leírással melyben összefoglalod röviden mit szeretnél pontosan. Amennyiben csak feliratról lenne szó, értelemszerűen kép nélkül várjuk a szöveget. (Bővebb információ egyedi rendelésekről a főoldalon az “Információ egyedi rendelésről” menüpont alatt!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szerencsehozó lóhere karkötő nagy” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart